Σαμαράς: Κλείστε αμέσως με κόκκινα δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές

Η ρύθμιση χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και η ρύθμιση για τα “κόκκινα” επιχειρηματικά δάνεια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, Ανάπτυξης, Ν. Δένδια, Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου και Εργασίας, Γ. Βρούτση, παρουσία του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη στο υπουργείο Οικονομικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη συνεργασία του κ. Χαρδούβελη με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς ζήτησε την ταχεία διευθέτηση των ζητημάτων από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας  δήλωσε μετά τη συνάντηση που το θέμα της ρύθμισης χρεών είναι "στην τελική ευθεία".

Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης εμφανίσθηκαν καθησυχαστικά για το θέμα των κόκκινων δανείων, αλλά δεν προχώρησαν σε λεπτομέρειες.

Για τα θέματα αυτά, καθώς και για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να συζητήσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης.