Την άποψη ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να επισκέπτεται την Ελλάδα ακόμη και αν αποχωρήσει από τη χώρα μας αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Με τη μόνη διαφορά ότι η σχέση αυτήν δεν θα είναι όπως η σημερινή ωστόσο θα εμπεριέχει ως αντάλλαγμα την προώθηση μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Κάτι που δεν σκορπίζει και χαμόγελα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
"Τα πάντα είναι στο τραπέζι, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει. Το ΔΝΤ είναι θετικό διότι πιστεύει ότι έχει συνεισφέρει στην πρόοδο της Ελλάδας", ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Μάλιστα , σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι "το ΔΝΤ συνεχίζει με μια μετα-μνημονιακή παρακολούθηση οποιαδήποτε χώρα δανείζει... θα έχουμε μια σχέση με το ΔΝΤ όμως όχι κάτω από τις ίδιες συνθήκες".
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει επίσης λόγο και για πολιτικές επιπτώσεις στην κυβέρνηση. Και αυτό διότι η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει την αποχώρηση του ΔΝΤ ως ένα τέλος στην επιτήρηση από την τρόικα, ενώ η αντιπολίτευση λέει πως το όποιο τέτοιο τέλος θα είναι μόνο κατ' όνομα.
Η στήριξη που θα έχει η Ελλάδα θα είναι μεν υπό τη μορφή προληπτικής γραμμής πίστωσης ή άλλης στήριξης, ωστόσο αυτό θα σημάνει για τη χώρα μας και κάποιο τίμημα το οποίο όμως θα είναι μεταρρυθμίσεις.
Να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του επαίνεσε την Ελλάδα για την βελτίωση της δημοσιονομικής της θέσης και προέτρεψε τη χώρα να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις-κλειδιά.