Μοσκοβισί: Όλες οι παράμετροι στο τραπέζι για το χρέος

Σε συνέντευξή του για τη γαλλική οικονομία στους Financial Times, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί έκανε αναφορά και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη, που θα καταστήσει σταθερή και τη γαλλική οικονομία, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω των καθυστερήσεων στο θέμα της Ελλάδας.

“Είναι απαραίτητη η επίτευξη μίας οριστικής συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα”, επεσήμανε, ενώ ερωτηθείς για το αν αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να αφορά ένα “χάρισμα” χρέους στην Ελλάδα, μία προοπτική που απορρίπτει η γερμανική πλευρά, ο Μοσκοβισί υποστηρίζει: “Όλες οι παράμετροι βρίσκονται στο τραπέζι. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, αλλά πρέπει να πετύχουμε. Αν τα καταφέρουμε, θα αφήσουμε πίσω την ερώτηση του ποιος δηλητηρίασε την Ευρώπη για δύο χρόνια”.

Σχετικά με τη Γαλλία, ο Μοσκοβισί αποκρούει τις επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό η γαλλική οικονομία, κυρίως από τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, χαρακτηρίζοντάς τις “παράλογες και αβάσιμες”, και υπογραμμίζει: “Κοιτάξτε τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Είναι αξιόλογες. Καμία κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε ποτέ τόσες μεταρρυθμίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θα κριθούμε από τα αποτελέσματα, αλλά το να καταδικάζεις μία κυβέρνηση επειδή οι προκάτοχοί της δεν έκαναν μεταρρυθμίσεις δεν είναι απλά άδικο, είναι λάθος”.