Οι κλωστοϋφαντουργοί τα… χώνουν στην κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ

Επιστολή με την οποία αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο ΕΝΦΙΑ, απέστειλε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ) Ελευθέριος Κούρταλης.

Στην επιστολή, ο κ. Κουρτάλης αναφέρει ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων, ειδικότερα στην περίπτωση λαθών που έχουν γίνει στον προσδιορισμό της φορολογίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και οικοπέδων.

"Είχατε εξαγγείλει, ότι θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα, για να διορθωθούν οι αδικίες και τα λάθη, το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου και στη συνέχεια, μέχρι το τέλος του ιδίου μήνα, θα αποστέλλονταν και τα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στις ανάλογες περιπτώσεις των λαθών.

Δυστυχώς όμως, με τελευταία ανακοίνωσή σας, μεταθέσατε τον χρόνο για το άνοιγμα του ηλεκτρονικού συστήματος, από το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου για το τέλος Οκτωβρίου, αλλά και των νέων εκκαθαρίσεων που θα γίνουν στον ΕΝΦΙΑ, για τον Δεκέμβριο, γεγονός που δημιουργεί εντυπώσεις για εσκεμμένη προείσπραξη περισσότερων δόσεων από τις οφειλόμενες" αναφέρεται στην επιστολή.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Κούρταλης χαρακτηρίζει "απαράδεκτη τη μετάθεση αυτή του χρόνου, η οποία οδηγεί στη προείσπραξη αδικαιολόγητων φόρων, όταν θα πρέπει μέχρι τότε οι φορολογούμενοι να έχουν πληρώσει ήδη 4 από τις 6 δόσεις, οι οποίες δεν θα έχουν διορθωθεί και με άδηλο τον χρόνο επιστροφής της επιπλέον χρέωσης, από το Δημόσιο. Θα πρέπει λοιπόν, κατά την άποψη μας, να παραμείνετε συνεπείς με την αρχική σας εξαγγελία για την εκκαθάριση εντός του μηνός Οκτωβρίου".