Σκουρλέτης: Ο προϋπολογισμός δε θα εφαρμοστεί από την παρούσα κυβέρνηση

Την εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός δεν θα εφαρμοστεί από την παρούσα κυβέρνηση εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως πλαστό.

"Ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί, θα ψηφιστεί κατά πάσα πιθανότητα και δεν θα εφαρμοστεί από την παρούσα κυβέρνηση", υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε ότι "θα είναι ένας πλαστός προϋπολογισμός, ο οποίος δίνει την άνεση στον κ. Σαμαρά να πει το οτιδήποτε, να υποσχεθεί πάρα πολλά πράγματα, γιατί δεν θα κληθεί ποτέ να απολογηθεί γι αυτά. Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία γι' αυτή την κυβέρνηση. Και αυτή είναι η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες".

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε επίσης και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως είπε είναι μία πρόταση η οποία κινείται στη λογική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση λέγοντας ότι "ο λαός είναι που τελικά δίνει την ψήφο εμπιστοσύνης", ενώ αναφέρθηκε και στην μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

"Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο οδικός χάρτης, που υποτίθεται βγάζει έξω από το μνημόνιο και επαγγέλλεται ο κ. Σαμαράς, είναι ένας δρόμος ο οποίος μας οδηγεί βαθιά και μόνιμα σε μια παρατεταμένη λιτότητα, σε ένα εμπεδωμένο μνημονιακό καθεστώς για την Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.