ΥΠΟΙΚ: Στα 27,2 δισ. ευρώ το κόστος του προγράμματος Τσίπρα

Στα 27,2 δισ. ευρώ, σχεδόν 16 δισ. ευρώ περισσότερο από τους υπολογισμούς, του ΣΥΡΙΖΑ  κοστολόγησε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε λάθος συνταγή και ανατρέπει την προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας, ενώ δεν λύνει προβλήματα, και δημιουργεί νέα.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην απώλεια αξιοπιστίας, είτε σε νέο δανεισμό με υψηλό κόστος είτε σε νέα φορολόγηση της μεσαίας τάξης, στην επιδείνωση του χρηματοοικονομικού συστήματος,  στη φυγή των κεφαλαίων από τη χώρα μας και σε ρήξη με τους εταίρους μας.

"Ακόμα και με την τιμολόγηση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ για τουλάχιστον 11,3 δισ. ευρώ το κόστος, θα βρεθούμε απέναντι στις αγορές, που θα ζητούν δυσθεώρητα επιτόκια για να δανείσουν τη χώρα, απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα κλείσει την κάνουλα της φτηνής χρηματοδότησης, και απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας που, στην πιο αισιόδοξη περίπτωση, θα δυσχεράνουν την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Η ανεργία θα αρχίσει πάλι να αυξάνεται, και η νεολαία θα αναζητεί με ακόμα μεγαλύτερη σπουδή την τύχη της στο εξωτερικό.  Οι προοπτικές της χώρας θα επιδεινωθούν", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι σε πανικό και έκαναν 3 μέρες να απαντήσουν

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη περισσότερο από ποτέ.Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι "η κυβέρνηση έχει απολέσει κάθε δυνατότητα πολιτικών πρωτοβουλιών" καθώς επίσης και ότι "αδυνατεί να συγκροτήσει τεκμηριωμένη απάντηση στη συμπαγή και ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ".

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά και στην επίθεση στελεχών της ΝΔ προς το ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ."Ακόμη και η με εντολή Σαμαρά αποδόμηση του κοστολογημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Υπουργείο Οικονομικών κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, έχει καθυστερήσει ήδη τρεις μέρες.

Όλα αυτά ένα αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε πανικό και όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, γίνεται αναφορά και στην ανακίνηση του θέματος του εκλογικού νόμου."Το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη ζητούν να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της", τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει:"Η κυβέρνηση των ηττημένων της ευρωκάλπης δεν μπορεί και δε δικαιούται να δεσμεύσει τη χώρα σε καταστροφικά μνημόνια και μη συμφέρουσα για τη χώρα λύση για το χρέος".

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύμφωνα με την ανάλυση και αποτίμηση του υπουργείου Οικονομικών: