Γιατί η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία για το χρέος στον ΟΗΕ

Τη στάση της ελληνικής αντιπροσωπείας κατά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την υιοθέτηση ενός νομικού πλαισίου για την πτώχευση και την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους κρατών υπερασπίζεται η κυβέρνηση, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η Ελλάδα απείχε, ωστόσο το εν λόγω ψήφισμα εγκρίθηκε τελικά με 124 ψήφους υπέρ και 11 κατά.

Διαβάστε: ΟΗΕ: Πανηγυρίζει η Αργεντινή, κατά η Γερμανία, αποχή η Ελλάδα

“Η Ελλάδα συντάχθηκε με την συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών της ΕΕ (μεταξύ των οποίων και τα άλλα κράτη-μέλη που είναι εντεταγμένα σε προγράμματα στήριξης), η οποία απείχε από την ψηφοφορία για την υιοθέτηση ενός απλού ευχολογίου, χωρίς καμία νομική αξία, που βρίθει ασαφειών και το οποίο κατατέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εσπευσμένα και πρόχειρα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας.
 
“Το ελληνικό δημόσιο χρέος οφείλεται κατά 87% στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους και οι επιδιωκόμενες παραμετρικές αλλαγές πάνω στη βάση του δραστικού κουρέματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης που έγινε το 2012, δεν γίνονται με λόγια και διακηρύξεις αλλά με υπεύθυνους και στοχευμένους χειρισμούς και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση, που καταλήγει: “Ο γνωστός δρόμος της απομόνωσης της χώρας που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος προς την καταστροφή. Σε αυτόν τον κατήφορο αρνούμαστε να τους ακολουθήσουμε”.