Λουκέτο σε κολέγια για χρέη 140.000.000 στο ΙΚΑ

Στα 140 εκατομμύρια ευρώ φτάνει το χρέος των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης προς το ΙΚΑ, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως είπε ο υπουργός από την πλευρά του, η πολιτική του στο θέμα της λειτουργίας των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης αυστηροποιείται και στο μέλλον κανείς δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας αν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου. Ετσι, όποιος δεν πληρώσει εφέτος για παράδειγμα στο τέλος Σεπτεμβρίου τις οφειλές του, τον Οκτώβριο θα βάλει λουκέτο.

Σημειώνεται πως όσοι εκπρόσωποι κολεγίων έχουν μπει σε ρύθμιση στο παρελθόν για την εξόφληση των οφειλών τους, θα λάβουν παράταση για να ολοκληρώσουν τις ρυθμίσεις τους.

Εκτός αυτών επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτίρια κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, οπότε επίσης το υπουργείο Παιδείας θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις.

Για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια το υπουργείο Παιδείας και η Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα προσπαθήσουν στο μέτρο του δυνατού, να λάβουν μέριμνα.