Μύκονος. Ξακουστή και πολυθρύλητη. Φημίζεται για τις κοσμικές παραλίες της, την κοσμική ζωή της και γενικότερα για την ανοχή της και την ανεκτικότητα σε κάθε είδους... ελευθεριότητα και παραξενιά. Μία τουριστική μηχανή, η οποία ξεκινάει από τη στιγμή που θα πατήσει κάποιος το πόδι του εκεί. Ξέρει όμως να αποζημιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το χρήμα που ρέει στις παραλίες του νησιού, όπου μια ξαπλώστρα είναι περιζήτητη δεν έχει πολλές φορές προηγούμενο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η ενοικίαση τμημάτων από την Ψαρού και το κοσμικό Καλό Λιβάδι από επιχειρηματίες, για το σύνολο της σεζόν, μπορεί να χρειαστεί απλά το ευτελές ποσό των 1.500 έως και 2.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην περίπτωση της εκμίσθωσης της έκτασης για θαλάσσια σπορ στο Καλό Λιβάδι, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο ανήλικος συνέβη κάτι αντίστοιχο. Η έκταση αυτή μισθώθηκε στον επιχειρηματία, ενδεχόμενες ευθύνες του οποίου, όπως και του χειριστή ταχυπλόου ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, έναντι 1.501 ευρώ. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι τυπική, ωστόσο λίγες ημέρες πριν το διαγωνισμό είχε υποβληθεί μήνυση εναντίον του, καθώς πέραν των θαλασσίων σπορ είχε αναπτύξει παράνομα και ομπρέλες - ξαπλώστρες, παρέχοντας... φιλοξενία στους λουόμενους.
Σύμφωνα με έρευνα που ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, μετά το τραγικό περιστατικό, από τα 13 τμήματα παραλίας που ενοικιάστηκαν, δύο διατέθηκαν έναντι του ποσού των 141.000 ευρώ. (500 τμ. παραλίας, στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν 50 σετ ομπρέλας με ξαπλώστρες). Ένα ακόμη παραχωρήθηκε προς 25.050 ευρώ, μόλις 50 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης. Από τη στιγμή που εγκαταστάθηκαν μόνον οι 50 προβλεπόμενες ομπρέλες, προκύπτει ένα κόστος 500 ευρώ ανά σετ ομπρέλας, το οποίο δεν αποκλείεται να αποσβένεται εντός ολίγων ημερών σε περιόδους αιχμής. Από εκεί και ύστερα για σειρά εκμεταλλεύσεων, τύποις μόλις 50 τετραγωνικών για την εκμετάλλευση θαλασίων σπορ, τα ενοίκα που καταβάλλονται κυμαίνονται στα 3 ευρώ ανα τετραγωνικό μέτρο παραλίας.