Αντάρτικο κατά τρόικας από στέλεχος του ΔΝΤ

Σφοδρή επίθεση... εκ των έσω δέχθηκε η τρόικα σήμερα, καθώς ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας και δέκα ακόμα χωρών στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο, Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, κατηγόρησε τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι προσπαθούν να διοικήσουν τη χώρα μας από το εξωτερικό!

“Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που πρακτικά λειτουργεί σπάνια”, διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπατίστα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει πέσει θύμα της γερμανικής λιτότητας.

“Ο αριθμός των διαρθρωτικών μέτρων που έχει απαιτήσει η τρόικα από την Ελλάδα είναι κάπως υπερβολικός”, εκτίμησε το στέλεχος του ΔΝΤ, που έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή του για τους όρους παροχής δανείου στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα μάλιστα να ανακληθεί προσωρινά από την κυβέρνηση της Βραζιλίας.

Διαβάστε: Η Λατινική Αμερική λέει όχι στη χρηματοδότηση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα

Ο Μπατίστα εκτιμά επίσης ότι η κατάσταση έχει “βελτιωθεί λίγο” στην Αθήνα, όμως υπογραμμίζει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας δεν έχουν αλλάξει “θεμελιωδώς” όσον αφορά στο χρέος ή την ανεργία.

“Δε βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει”, σχολιάζει ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο μιας περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, ο Μπατίστα δηλώνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί, παρά μόνο στο “πολύ αισιόδοξο” σενάριο της ανάκαμψης της οικονομίας της Ευρωζώνης.