Επιτυχημένη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, με το κλείσιμο και του βιβλίου προσφορών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 0,31 ευρώ ανά προσφερθείσα νέα κοινή ονομαστική μετοχή. Συνεπώς, το µετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας αυξάνεται κατά 2.771.612.903,10 ευρώ και εκδίδονται συνολικά 9.238.709.677 νέες κοινές ονοµαστικές µετοχές, ονοµαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθεµία.

Σημειώνεται επίσης ότι η δημόσια προσφορά και η διεθνής προσφορά υπερκαλύφθηκαν. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι πάνω από 250 θεσμικοί επενδυτές συμμετείχαν στη διεθνή προσφορά επιβεβαιώνοντας το ισχυρό ενδιαφέρον για τη Eurobank.

O διευθύνων σύµβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου, σχολίασε: “Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης µετοχικού κεφαλαίου της Eurobank αποτελεί ψήφο εµπιστοσύνης στις προοπτικές της Τράπεζας και της ελληνικής οικονοµίας.

Η Eurobank γίνεται έτσι η πρώτη ελληνική τράπεζα που αποκτά και πάλι πλειοψηφική ιδιωτική µετοχική βάση. Η εξέλιξη αυτή είναι ένα ορόσηµο στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήµατος.

Ο ρόλος του Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας υπήρξε καθοριστικός στη διαµόρφωση µιας αποτελεσµατικής διαδικασίας για την επιτυχή αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου.

Η Συνδυασµένη Προσφορά έτυχε θετικής υποδοχής από µια ευρεία επενδυτική βάση, που περιλαµβάνει µακροπρόθεσµα και κρατικά επενδυτικά κεφάλαια, καθώς και Έλληνες ιδιώτες και θεσµικούς επενδυτές. Είµαστε ιδιαίτερα ικανοποιηµένοι για την ποιότητα των επενδυτικών κεφαλαίων που συµµετείχαν στη Συνδυασµένη Προσφορά και τους υποδεχόµαστε ως νέους µετόχους µας.

∆εσµευόµαστε να εξακολουθήσουµε να στηρίζουµε την ελληνική οικονοµία, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που δηµιουργεί η επάνοδός της σε ανοδική τροχιά, να εξυπηρετούµε τους καταθέτες και τους πελάτες µας και να δηµιουργούµε αξία για τους µετόχους µας”.