ΔΝΤ: Μετά το καλοκαίρι η συζήτηση για ελάφρυνση χρέους

Για μετά το καλοκαίρι μεταθέτει τη συζήτηση για ελάφρυνση χρέους ο επικεφαλής της διεύθυνσης του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Ρεζά Μογκαντάμ, αντίθετα με τον Αντώνη Σαμαρά, που σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο έκανε λόγο για άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

Διαβάστε: Σαμαράς: Να γίνει άμεσα συμφωνία για το χρέος

Όπως ανέφερε ο Μογκαντάμ σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η κατάσταση στην Ελλάδα θεωρείται πιο περίπλοκη από αυτήν στην Πορτογαλία, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας μόλις ολοκλήρωσαν τον έλεγχο των οικονομικών της χώρας έπειτα από πολύμηνες καθυστερήσεις.

“Τώρα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες από την Ελλάδα ώστε να μπορέσουμε να συστήσουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης”, διεμήνυσε ο Μογκαντάμ, και σημείωσε: “Μετά από αυτό θα εξετάσουμε το θέμα του χρέους, και το πώς θα προχωρήσουμε μετά το καλοκαίρι”.

Διαβάστε: Ντάισελμπλουμ: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για το χρέος

Σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται να υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν, προτού η Αθήνα λάβει την επόμενη δόση του δανείου. “Θα γίνει μια συζήτηση στο Eurogroup μεταξύ των Ευρωπαίων, ώστε να αποφασίσουν τους όρους της συνεισφοράς τους. Και μετά από αυτό, το ΔΝΤ, βάσει της εφαρμογής των ενεργειών [...] θα εξετάσει την παροχή της δόσης λίγο αργότερα”.

Διαβάστε: Η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα - Σε 4 δόσεις η... δόση