Υπέρ της επιμήκυνσης και άμεσα ο Έβαλντ Νοβότνι

Τον κώδωνα του κινδύνου την Ελλάδα κρούει στην Ευρωζώνη ο Έβαλντ Νοβότνι. Ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας εκτιμά πως όχι μόνο πρέπει να γίνει αποδεκτή η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, αλλά θεωρεί πως είναι ανάγκη αυτή η απόφση να παρθεί σύντομα.

Ο Νοβότνι, ωστόσο, εκτιμά πως λύση στο θέμα μπορεί να δοθεί μόνο μέσω πολιτικής απόφασης αλλά και πάλι αυτή πρέπει να κάνει αποδεκτή την επιμήκυνση.

"Πρόκειται για πολιτική απόφαση και δεν επιτρέπεται να καθυστερήσει, διότι στα μέσα Νοεμβρίου, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πληρωμές", τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας.

"Η Ελλάδα έχει βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε δύο χρόνια. Ενδεχόμενη έξοδός της από την Ευρωζώνη θα είχε πάρα πολύ αρνητικές επιπτώσεις για όλους", δήλωσε αφοπλιστικά ο Νοβότνι.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας θεωρεί πως στο τέλος η Ευρωζώνη δε θα διακινδυνεύσει μια κατάρρευση και ως εκ τούτου θα συνεχιστεί η βοήθεια προς την χώρα μας.  "Εναλλακτική επιλογή θα ήταν μόνον η κατάρρευση", σύμφωνα με τον Έβαλντ Νοβότνι.

Ο αυστριακός τραπεζίτης ανέφερε ακόμη πως και η ίδια η χώρα μας θα πρέπει να συμβάλει από την πλευρά της, προσθέτοντας πως "κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει κάνει ήδη πολλά, όπως για παράδειγμα στο θέμα του ελλείμματος που μειώθηκε σημαντικά".