Επικεφαλής ΟΔΔΗΧ: Η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στις αγορές

Υπέρ της σταδιακής επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων τάσσεται, με δηλώσεις του στους Financial Times, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Στέλιος Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας πως η επιστροφή στις αγορές θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη προς τη χώρα και θα αναδείκνυε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα οποία άλλες χώρες θα ζήλευαν, σύμφωνα με τον ίδιο, που αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωτογενές πλεόνασμα.

“Είναι το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, και όχι το παρελθόν της, που πιστεύουμε ότι θα είναι κομβικός παράγοντας καθώς οι θεσμικοί επενδυτές αξιολογούν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές”, δηλώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Σχολιάζοντας τους φόβους ότι η επιστροφή στις αγορές θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή της Αθήνας από τις απαραίτητες οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, σημειώνει πως η επιστροφή της Ελλάδας θα είναι επικεντρωμένη, τουλάχιστον στην αρχή, στην ανάκτηση του βάθους και της ρευστότητας της αγοράς κυβερνητικών ομολόγων της, προχωρώντας σε μικρές εκδόσεις.

Όσο για το πότε θα μπορούσε να γίνει αυτή η επιστροφή στις αγορές, ο κ. Παπαδόπουλος αρκείται να πει ότι ο ΟΔΔΗΧ είναι “έτοιμος να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για τη σταδιακή επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, όταν οι συνθήκες είναι ώριμες”.