Παραιτήσεις συμβούλου του Στουρνάρα και ελεγκτή μεγάλων υποθέσεων

Δύο παραιτήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσαν αναστάτωση τόσο στην οδό Νίκης -όπου είναι το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα- όσο και στην Καραγιώργη Σερβίας, όπου βρίσκεται ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης και ο Γενικός Γραμματέας Eσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Οι παραιτηθέντες είναι ο στενός σύμβουλος του κ. Στουρνάρα και εκ των εισηγητών και σχεδιαστών της φορολογίας στα ακίνητα (βλέπε φόρο υπεραξίας), Απόστολος Ρεφενές, και ο επικεφαλής του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), Ευάγγελος Χασάπογλου.

Ο κ. Ρεφενές με επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε να μην ανανεωθεί η θητεία του στην προεδρία της Επιτροπής Λογιστικής Πιστοποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), κι ενώ το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε πλήθος καταγγελιών για μη σύννομες ενέργειες του προέδρου της ΕΛΤΕ.

Διαβάστε τους λόγους που οδήγησαν τον Απόστολο Ρεφενέ στην παραίτηση

Ο Ευάγγελος Χασάπογλου, από την πλευρά του, υπέβαλε την παραίτησή του μετά από πολύωρη σύσκεψη με το Χάρη Θεοχάρη, κατά τη διάρκεια της οποίας του ζητήθηκε η επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, τους οποίους ο ίδιος θεώρησε ανέφικτους.

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο με την παραίτηση του Ευάγγελου Χασάπογλου