Διαψεύδει ο Σόιμπλε τα περί επιμήκυνσης

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν την τρόικα να έχει συμφωνήσει στο ελληνικό αίτημα επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

“Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση, δεν υπάρχει κάποια νέα πληροφορία”, δήλωσε απόψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και αναφορικά με τα δημοσιεύματα είπε: “Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω”.

Όπως είπε καθημερινά, νέες πληροφορίες, “εσκεμμένα ή όχι, προκαλούν μεγάλη αβεβαιότητα”, ενώ τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η έκθεση της τρόικας ως προϋπόθεση για περαιτέρω αποφάσεις.

Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup, για να καταλήξει: “Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι καινούργιο”.

Σε συνέντευξή του, πάντως, η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας “Die Zeit”, αν και αρνείται να διατυπώσει εικασίες πριν από την έκθεση της τρόικας, απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί και νέο πακέτο στήριξης, δηλώνει ότι σε περίπτωση αμφιβολίας, δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία.