Reuters: Οι Ευρωπαίοι δυσκολεύουν την επιστροφή της Αθήνας στις αγορές

Τη μάχη της επιστροφής στις αγορές έχει μπροστά της η Ελλάδα σύμφωνα με το Reuters. Δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα απευθυνθεί σε ιδιώτες επενδυτές τον επόμενο χρόνο και εκτιμά ότι: "Οι πιθανοί ιδιώτες αγοραστές ελληνικών ομολόγων θα χρειαστούν περισσότερα. Το δημόσιο χρέος θα αγγίξει το 2020 το 124% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ και το 157% του ΑΕΠ σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ".

Όπως αναφέρει το πρακτορείο οι ιδιώτες επενδυτές: "Θα μπορούσαν να δεχθούν χαμηλότερες αποδόσεις από το τρέχον 8,7% σε τίτλους 10ετούς διάρκειας εάν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας συμφωνήσουν σε ένα κούρεμα, όπως έγινε για τους ιδιώτες επενδυτές το 2012".

"Το πιθανότερο σενάριο είναι πως η βοήθεια θα παρασχεθεί μέσω παράτασης στη λήξη των δανείων και μείωση των ήδη χαμηλών επιτοκίων στα δάνεια. Χωρίς πραγματική μείωση στο ύψος του χρέους, οι ξένοι ιδιώτες επενδυτές πιθανότατα θα τοποθετηθούν μόνο σε βραχυπρόθεσμους τίτλους έντοκων γραμματίων. Αυτό βεβαίως, είναι μια αρχή, αλλά δεν είναι η μεγάλη ένεση εμπιστοσύνης την οποία ζητά η Ελλάδα" σημειώνει το πρακτορείο.