Στεργίου: Βάζαμε την ουρά κάτω από τα σκέλια στα συμφέροντα !

Τις υπαναχωρήσεις των κυβερνήσεων απέναντι στα συμφέροντα περιέγραψε ο γενικός γραμματέας καταναλωτή, παραδεχόμενος μάλιστα ότι "βάζαμε την ουρά κάτω από τα σκέλια και μαζευόμασταν", κάθε φορά που επιχειρούνταν μια παρέμβαση για την άρση των στρεβλώσεων και τη μείωση των τιμών. 

Μιλώντας στον Αθήνα 984, ο Γιώργος Στεργίου είπε : "Όλη η προσπάθεια γίνεται ακριβώς για ν' αναδείξουμε το όφελος των καταναλωτών, εις βάρος ίσως κάποιων μικροσυμφερόντων μικρών συντεχνιών. Όταν λέω μικροσυμφέροντα, εννοώ συμφέροντα που περιορίζονται σ' ένα μικρό αριθμό ανθρώπων. Πάντα προτάσσαμε το συμφέρον αυτών των ομάδων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, διότι το αν οι τιμές σε κάποια προϊόντα έχουν δείξει μια αξιοζήλευτη σταθερότητα, είναι γιατί υπήρχαν κάποιες στρεβλώσεις στις συγκεκριμένες αγορές, οι οποίες όμως προέρχονταν από παρεμβάσεις του ίδιου του κράτους..."

Όπως ανέφερε: "Κάθε φορά που άνοιγε το θέμα, για παράδειγμα του τι σημαίνει φρέσκο γάλα και πόσες μέρες πρέπει να μένει στο ψυγείο, επειδή το βλέπαμε αποσπασματικά και απομονωμένο απ' όλα τ' άλλα θέματα που αφορούν στην εγχώρια αγορά, όσοι υπερασπίζονταν το συγκεκριμένα μοντέλο, έβγαιναν και φώναζαν. Ας μην κρυβόμαστε. Βάζαμε την ουρά κάτω από τα σκέλια και μαζευόμασταν. Αυτό είναι το πρόβλημα".

Απαντώντας στο σχόλιο ότι "η εσωτερική υποτίμηση αφορά στον περιορισμό αποδοχών και κατά συνέπεια στη μείωση της κατανάλωσης", ο κ. Στεργίου αρνήθηκε ότι αυτό ισχύει. Δηλαδή ότι όταν πέφτουν οι μισθοί, πρέπει να πέφτουν και οι τιμές ! "Αν συνέβαινε αυτό που περιγράφετε, τότε θα είχαμε βρει τη μαγική συνταγή. Μόλις μειώνονταν οι μισθοί, θα έπεφταν και οι τιμές", δήλωσε !