ΔΕΗ: Υπάρχει και η αυτοπαραγωγή για την Αλουμίνιον

Κανένα θέμα κλεισίματος της Αλουμίνιον δεν υφίσταται από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με κύκλους της Επιχείρησης που επικαλείται σε δημοσίευμά της η “Καθημερινή”.

Όπως επισημαίνουν με νόημα οι πηγές αυτές στην εφημερίδα, το σύστημα της χώρας επιτρέπει και την τροφοδοσία της μονάδας με αυτοπαραγωγή, ότι υπάρχουν άνω του ενός προμηθευτές στην αγορά, καθώς και τη δυνατότητα εισαγωγών ενέργειας.

Εξάλλου, με δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, γνωστοποίησε ότι η Επιχείρηση θα προσφύγει στις Αρχές Ανταγωνισμού της Εε κατά της απόφασης της διαιτησίας για το ρεύμα στην Αλουμίνιον, κάνοντας λόγο για “σκανδαλώδη και απαράδεκτη απόφαση”.

Ο κ. Ζερβός, στο περιθώριο ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ, δήλωσε ότι “η απόφαση της διαιτησίας αδικεί κατάφωρα τη ΔΕΗ και την υποχρεώνει να πουλάει ενέργεια κάτω του κόστους”, προαναγγέλλοντας την προσφυγή για παράνομη κρατική ενίσχυση.

“Δεν θα κάνουμε “ανταρτοπόλεμο”, αλλά παράλληλα θα αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, που είναι διαθέσιμα, για να διαφυλάξουμε την ίδια τη ΔΕΗ, τους καταναλωτές, αλλά και το Κράτος, αφού αυτοί ουσιαστικά βλάπτονται από τις απώλειες ύψους 109 εκατομμυρίων ευρώ που προκαλεί αυτή η απόφαση στη ΔΕΗ”, ανέφερε ακόμα ο κ. Ζερβός.