Κωστόπουλος: Σε πλεονεκτική θέση η Alpha Bank

Στα θετικά σημεία της συμφωνίας εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος με επιστολή τους προς το προσωπικό της τράπεζας.

Όπως τονίζει ο κ. Κωστόπουλος με την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης, δημιουργείται ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικός όμιλος στην Ελλάδα, με σύνολο Ενεργητικού περί τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ και εκτιμά ότι αποτελεί “ένα σημαντικό βήμα προς τον εξορθολογισμό του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας”.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην μακρόχρονη πορεία των δύο τραπεζών τονίζοντας: “Η συνένωση των δύο Τραπεζών, με παράδοση εκατό και πλέον ετών η κάθε μία, στηρίζεται στις κοινές καταβολές και αξίες της μακράς ιστορίας τους, καθώς και στα ιδιαίτερα οικονομικά χαρακτηριστικά της συμφωνίας. Με την απόκτηση της Εμπορικής Τραπέζης, η Τράπεζα ενισχύει τα μεγέθη και την κεφαλαιακή της βάση και ευρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεως του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος”.

Τέλος, ο διευθυντής της Alpha Bank, μιλώντας για την τράπεζά του επεσήμανε: “Πρωταγωνίστησε στις τραπεζικές εξελίξεις της χώρας, έχοντας αποδείξει ότι αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις. Η απόκτηση και η εν συνεχεία ενσωμάτωση της Εμπορικής Τραπέζης στην Alpha Bank θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά και κερδοφορία”.