Ρέζα Μογκαντάμ: Εντυπωσιακή η πρόοδος στην Ελλάδα

Στη σημαντική πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα τους τελευταίους 18 μήνες αναφέρθηκε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρέζα Μογκαντάμ, ο οποίος μετέθεσε για τα μέσα του 2014 τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Το στέλεχος του ΔΝΤ χαρακτήρισε εντυπωσιακές τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και τόνισε πως πλέον υπάρχουν σημάδια βελτίωσης τόσο στο σκέλος της ανάπτυξης, όσο και του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

"Η Ελλάδα αναμένεται να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, νωρίτερα απλό το αναμενόμενο. Αυτό είναι εντυπωσιακό", τόνισε ο Μογκαντάμ, ξεκαθαρίζοντας πως ακόμη υπάρχει δρόμος προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την κρίση.

Ερωτηθείς για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τόνισε πως η δέσμευση του Eurogroup του Νοεμβρίου είναι σημαντική και θα ενεργοποιηθεί όταν η ελληνική πλευρά υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα .

"Δεν είναι μια δέσμευση που ισχύει για το σήμερα, αλλά για όταν γίνουν κάποια δεδομένα πράγματα", επεσήμανε, προσθέτοντας ότι "πρέπει να δούμε τι θα συμβεί στην ανάπτυξη, στο πρωτογενές πλεόνασμα και στις αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα".

Ο ίδιος μετέθεσε το ζήτημα για τα μέσα του 2014. "Θα έλθει η ώρα να το εξετάσουμε , ακόμη δεν έχει έλθει η ώρα", τόνισε το στέλεχος του ΔΝΤ.