Θεοχάρης: Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια

Την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας εξέφρασε ο Χάρης Θεοχάρης με μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Παράλληλα, ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων ευχαρίστησε όσους του έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης με αφορμή την παραίτηση του.

"Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Μου δίνουν πολύ κουράγιο για το μέλλον μας", αναφέρει το tweet του κ. Θεοχάρη.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να δείχνει προτίμηση σε μια λύση εκ των έσω για τον αντικαταστάτη του Χάρη Θεοχάρη, αφενός για να μην απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος προσαρμογής για το νέο Γενικό Γραμματέα, αφετέρου για να διασφαλισθεί ότι ο νέος επικεφαλής της ΓΓΔΕ θα έχει εμπειρία από διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
 
Πληροφορίες φέρουν το Γιάννη Στουρνάρα να έχει ζητήσει από το Στέλιο Κουτνατζή, νομικό σύμβουλο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, και πολύπειρο στέλεχος σε θέματα φορολογίας, να αναλάβει την ηλεκτρική καρέκλα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου επιθυμεί ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Τσαβδάρης, να παραμείνει στη ίδια θέση, καθώς θα διαδραματίσει ρόλο κατά τις επικείμενες αλλαγές στο οργανόγραμμα του υπουργείου. Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι ο κ. Στουρνάρας θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιό του.
 
Σημειώνεται πως ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα κληθεί να διαχειριστεί τις κρίσιμες αλλαγές στη φορολογική διοίκηση έως το 2019. Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα υπογράψει συμβόλαιο αποδοτικότητας με τον υπουργό Οικονομικών, όπου περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις του και οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι, οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και σε ετήσια βάση.