Το παρασκήνιο της αναγκαστικής παραίτησης Θεοχάρη

Με σαφέστατες αιχμές κατά πάντων υπέβαλε χθες την παραίτησή του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. "Φεύγω με ψηλά το κεφάλι, δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα γιατί κάτι πήγε στραβά, αυτοί που νιώθουν ότι κάτι έχει πάει στραβά ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα" είπε με νόημα.

Ολα ξεκίνησαν την Τετάρτη το απόγευμα όταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας κάλεσε στο γραφείο του τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων και ζήτησε την παραίτησή του. Ο κ. Θεοχάρης ζήτησε διορία μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι, ενώ ουσιαστικά ο υπουργός δεν μπορούσε να τον αναγκάσει σε παραίτηση.

Μετά από μαραθώνια συνάντηση 5 ωρών ανακοινώθηκε η παραίτησή του... Το πρόσχημα που βρέθηκε ήταν "οι προσωπικοί λόγοι", ενώ παραμένει άγνωστο τι ειπώθηκε επί 5 ώρες. Είναι βέβαιο ότι δεν παραιτήθηκε άμεσα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχε νόημα μια σύσκεψη πέντε ωρών.

Στη σύσκεψη εκτός από τον Γ. Στουρνάρα, και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου. Βέβαια, πριν ακόμα ανακοινωθεί επισήμως η παραίτησή του, η Ε.Ε. εξέφραζε μέσω κύκλων της δυσαρέσκεια για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Ο κ. Θεοχάρης πιέστηκε να παραιτηθεί αν και ο ίδιος τόνισε: "Δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ".

Από το Μέγαρο Μαξίμου στον κ. Θεοχάρη χρεώνεται όχι μόνον η αυστηρή αντιμετώπιση των μικροοφειλετών αλλά και η διαχείριση του ζητήματος με τη φορολόγηση των ξένων επενδυτών που διακρατούν ελληνικά ομόλογα, που απείλησε να ακυρώσει το βήμα προόδου με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τον Απρίλιο.