Στουρνάρας: Δε βλέπουμε ανάγκη για τρίτο πακέτο διάσωσης

“Μέχρι τώρα, δε βλέπουμε ανάγκη για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Ecofin και του Eurogroup.

“Πιστεύω πως τα χρήματα του προγράμματος, σε συνδυασμό με βελτιωμένες επιδόσεις στο δημοσιονομικό μέτωπο, είναι επαρκή για να μας καλύψουν πλήρως για τους επόμενους 12 μήνες, και υπό συγκεκριμένους όρους αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι και εντός του 2016”, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως η Ελλάδα θα συγκεντρώσει 2 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις εντός του 2014, ενώ πρόσθεσε πως η ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί από την αύξηση των επενδύσεων στη χώρα, που είναι “ζήτημα μηνών” κατά τον ίδιο.

Για το θέμα των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι το σύνολο των κεφαλαιακών τους αναγκών θα καλυφθεί από ιδιώτες, σχολιάζοντας πως το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank δείχνουν πως υπάρχει “τεράστια όρεξη” για τις ελληνικές τράπεζες στις αγορές.

Ερωτηθείς αν ενδιαφέρεται να αναλάβει τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθαρίζει πως “τώρα είμαι υπουργός Οικονομικών”, και υπογραμμίζει πως η συνέχιση των καθηκόντων του “εξαρτάται από τη θέληση του πρωθυπουργού”.