“Αν έφτιαχνα πρόγραμμα σαν το ΤΑΧΙS, θα με είχαν απολύσει !”

Πολλές φορές, όταν ασχολούμαι επίμονα και για μεγάλο χρονικό διάστημα με ένα θέμα, έχω την αμφιβολία μήπως το παρακάνω. Μήπως υπερβάλλω από επαγγελματική διαστροφή.

Μήπως αποκτώ εμμονές χωρίς να το καταλαβαίνω.

Κι όμως, στην περίπτωση των προβλημάτων του TAXIS, που ταλαιπώρησαν όλο το καλοκαίρι εκατομμύρια φορολογούμενους, είχαμε δίκιο (θυμίζω πως από την πρώτη στιγμή, από τις αρχές Μαΐου, σας είχαμε ενημερώσει για το πόσο μακριά θα πάει η βαλίτσα με τις φορολογικές δηλώσεις. Μόνο, που – ειλικρινά – δεν περίμενα ότι θα τραβήξει τόσο το θέμα και στην περίπτωση της υποβολής του Ε9 για τα ακίνητα.

Έχοντας σχολιάσει αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα από το διαδίκτυο και το ραδιόφωνο το τι τραβάνε οι φορολογούμενοι, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να οδηγήσουν τις δηλώσεις υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, χωρίς το σύστημα να είναι έτοιμο να σηκώσει αυτό το βάρος, έλαβα το ακόλουθο μήνυμα από έναν ταλαιπωρημένο πολίτη :

“Μιλάτε για το ΤΑΧΙS. Ένα πράγμα θα ήθελα να σας πω ! Είμαι μηχανικός λογισμικού. Αν εγώ έφτιαχνα τέτοιο πρόγραμμα, θα με είχανε απολύσει στο πρώτο test ! Ούτε καν θα περιμένανε το live ! Δεν συζητώ για τις ποινικές ρήτρες, που θα πλήρωνα”.

Του απάντησα ότι δεν έχει άδικο και πως πρόκειται για πονεμένη ιστορία. Και επανήλθε :

“Μα, δεν ξέρετε πόσο νευρίασα όταν τα σκεφτόμουνα... και οδηγούσα κιόλας. Έχω φάει παρατηρήσεις στη δουλειά μου για ορθογραφικό λάθος, που έγινε πανικός... και, τώρα, λέτε όλα αυτά για το σύστημα και μου φάνηκαν τέρατα... και, μετά, σκέφτηκα και το πόσα λεφτά έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε αυτό το σύστημα... και κόντεψα να τρακάρω !”.

Έχει άδικο ;

Όχι. Συμφωνώ και προσυπογράφω απόλυτα, Αναστάσιε !

Πολλές φορές, η αλήθεια είναι πικρή και λέγεται από τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Για σκεφτείτε, όμως : και να ταλαιπωρείσαι για να κάνεις μια απλή φορολογική δήλωση, και να κινδυνεύεις από τροχαίο, επειδή φέρνεις στο μυαλό σου όλα αυτά !

Άντε, καλό Σαββατοκύριακο και...

...kalo kouragio !

 

[email protected]