Πουλάνε όσο – όσο Ferrari και Lamborghini στο εξωτερικό

Η φορολογική επιδρομή της τελευταίας τριετίας, αλλά και τα εξοντωτικά τεκμήρια, που έχουν επιβληθεί επί δικαίων και αδίκων, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος συντήρησης, λόγω της κατακόρυφης αύξησης του φόρου στα καύσιμα, αναγκάζουν πολλούς ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων να τα... αποχωριστούν. Τα πουλάνε, δηλαδή, όσο – όσο, ώστε να απαλλαγούν από τα έξοδα συντήρησης και εφορίας.

Πρόκειται, μάλιστα, όχι μόνο για όσους – λόγω μαύρου χρήματος και αδήλωτων εισοδημάτων – αδυνατούν να δικαιολογήσουν την απόκτηση αυτών των αυτοκινήτων, αλλά και για φορολογούμενους, οι οποίοι είχαν παλαιότερα τη δυνατότητα να δαπανήσουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για αυτά τα αυτοκίνητα, και τώρα υποχρεώνονται να τα ξεπουλήσουν, καθώς η εφορία τους θεωρεί φοροφυγάδες με το έτσι θέλω και τους επιβάλει πρόστιμα, χωρίς να εξετάζει για ποιο λόγο μειώθηκαν τα εισοδήματά τους.

Και, λέμε για διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, διότι πρόκειται – στη συντριπτική τους πλειοψηφία - για Ferrari και Lamborghini, οι οποίες αποτιμώνται σε εξαψήφια ποσά.

Η πτήση της Emirates Airlines απο Αθήνα για Ντουμπάι μεταφέρει πολύ συχνά - ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια - πολλά από αυτά τα supercars, καθώς οι αγοραστές είναι κυρίως από την αλλοδαπή. Από πού προέρχονται ;

Εκτός από το εμιράτο, από Τόκιο, Σιγκαπούρη, Βυρηττός και, τώρα τελευταία, Αλγερία !

Μάλιστα, οι grandes dames της αυτοκίνησης χαίρουν και της ανάλογης αντιμετώπισης : Τα αυτοκίνητα φορτώνονται στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους, δηλαδή κάτω από την business ή τη first class !

Πόσο πωλούνται ;

Στη μισή τιμή και χαμηλότερα από την αρχική τους. Μάλιστα, το deal είναι τόσο καλό, ώστε οι αγοραστές δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πληρώσουν και τα 10.000 ευρώ, που είναι το κόστος της μεταφοράς (π.χ. για Τόκιο), ώστε να αποκτήσουν το αυτοκίνητο, που θέλουν !

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι μόνο Έλληνες. Σύμφωνα με τον Cargo Manager της Emirates στην Ελλάδα, Ιωάννη Βεζυρτζή, τέτοια αυτοκίνητα έρχονται και από Ιταλία και μεταφέρονται μέσω της χώρας μας στους ίδιους προορισμούς.

 

 

Επιπλέον, πέραν των πωλήσεων, εικόνες, όπως αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία με τη Lamborghini να... επιβιβάζεται στο αεροσκάφος της εταιρείας, είναι ακόμα πιο συχνές, καθώς πολλοί ξένοι, που έρχονται για δουλειές στην Ελλάδα, επίσης φέρνουν τα αυτοκίνητά τους για να μετακινούνται εδώ και, στη συνέχεια, τα παίρνουν πίσω, όταν αποχωρούν από τη θυγατρική της ξένης εταιρείας, για την οποία εργάζονται.