"Αυτή τη στιγμή χρειάζονται πρακτικά μέτρα, τα οποία θα μπορέσουν να εφαρμοστούν και θα ξεφύγουμε από γενικόλογες εξαγγελίες", τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84.
Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι έχει ήδη καταθέσει προτάσεις για τον πρωτογενή τομέα.
"Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας αναλαμβάνει το στήσιμο νέων επιχειρήσεων για νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, παρέχοντας φορολογική και νομική στήριξη.
Έχουμε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ως δεύτερο κρίκο αυτής της αλυσίδας που υποδεικνύει σε ποιες περιοχές και πώς μπορεί να πορευτεί αυτός ο νέος επιχειρηματίας ώστε να καλλιεργήσει τα προϊόντα της επιλογής του. Επιπλέον, έχουμε και την Εκκλησία, η οποία έχει συμφωνήσει από την πλευρά της να παρέχει δωρεάν αδιάθετη αγροτική γη για χρονικό διάστημα 20 έως και 30 ετών. Αυτή η αλυσίδα κλείνει με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα χρηματοδοτήσει τις ενέργειες και τα πρώτα δείγματα των νέων επιχειρηματιών.
Δεν θα επιλύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά παραμένει ένα πρακτικό μέτρο. Θα την μειώσουμε σε αρκετές περιοχές της χώρας και θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας μέσα από νέες επιχειρηματικές προσπάθειες. Χρειάζεται συντονισμός από το κράτος σε ό,τι αφορά στην ΚΕΕΕ και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, καθώς επίσης και ενίσχυση μέσω του ΕΣΠΑ, προκειμένου οι ίδιοι οι φορείς να μπορούν να χρηματοδοτήσουν αυτές τις ενέργειες", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ.