Κερδοσκόποι καλοβλέπουν 350.000 ακίνητα

Περίπου 350.000 ακίνητα θα βρεθούν στο έλεος επενδυτών-αρπακτικών μετά από την απόφαση για άρση πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Ελλάδα αύριο", υπάρχουν ανατριχιαστικές εκτιμήσεις ειδικών, σύμφωνα με τις οποίες, ο αριθμός πλειστηριασμών θα γίνεται με ριπές... πυροβόλου, καθότι θα κυμαίνεται μεταξύ 500 και 650 τέτοιων υποθέσεων τη μέρα!

Όλα αυτά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα αρχίσουν σταδιακά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και το αργότερο ως το Δεκέμβριο του 2013 θα έχουν αρθεί όλα τα νομικά εμπόδια.

Ήδη, στο υπουργείο Οικονομικών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν αρχίσει οι σχετικές προετοιμασίες από κοινού με τις εγχώριες τράπεζες, ώστε να δημιουργηθεί άμεσα πλήρες αρχείο εκατοντάδων χιλιάδων "κόκκινων δανείων".

Το αρχείο με ανεξόφλητα και χρόνια οικονομικά βάρη, υποστηρίζει η εφημερίδα, θα έχει ως πρώτα θύματα ιδιωτικές κατοικίες και επιχειρήσεις, αφού ξένα funds ενδιαφέρονται και κινούνται για την εξαγορά των "κόκκινων" δανείων.

Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται ακόμα πιο χαμηλές προσφορές από τις τράπεζες που αγγίζουν το 25%, ή ακόμη και το 20% ή το 1/6 της αξίας του ανεξόφλητου δανείου.

Περίπου είκοσι εξουσιοδοτημένα νομικά γραφεία στην πρωτεύουσα και εκατό σε ολόκληρη την επικράτεια εργάζονται πυρετωδώς για την προετοιμασία και την ετοιμότητα διεκδίκησης από πλευράς των κερδοσκόπων των "κόκκινων" δανείων, προκειμένου να ωφεληθούν από την άρση των πλειστηριασμών.

Ο πρώτος κύκλος της εφόδου που θα πραγματοποιήσουν τα "αρπακτικά" στα 350.000 ακίνητα θα περιλαμβάνει τη φιλική διευθέτηση του χρέους με το δανειολήπτη, από την οποία θα υπάρξουν συνολικά οφέλη, μεταξύ 25 και 45 δισ. ευρώ.

Στο δεύτερο κύκλο, οι επενδυτές θα έχουν στην κυριότητά τους σημαντικό αριθμό ακινήτων, που δε θα έχουν εξοφληθεί, σε εμπορικές περιοχές της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας.