Με 921 ευρώ το μήνα αμείβονται οι Έλληνες συνταξιούχοι

Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Αύγουστο ανήλθε σε 2.303.466.298,98 ευρώ, σύμφωνα με το σύστημα "Ήλιος", που αποτελεί το νέο Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων.

Το σύστημα παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης. Αναλυτικά, το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 921,19 ευρώ. Επίσης, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.707.727 και αντίστοιχα, ο αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.454.943.

Η λειτουργία του συστήματος "Ήλιος" βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το σύστημα "Αριάδνη", καθώς μετά την αναγγελία 6.122 θανάτων ανεστάλησαν 8.793 συντάξεις.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ακόμη ότι το ΕΤΕΑ ολοκλήρωσε την ενοποίηση 13 ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμών συντάξεων του ΤΕΑΔΥ σε ένα αρχείο.

"Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι η ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί γενική πολιτική κατεύθυνση του Υπουργείου καθώς επιτυγχάνεται εξορθολογισμός, διαφάνεια, απλούστευση και σημαντικές οικονομίες κλίμακος που επιστρέφουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.