Σου αρέσουν τα τυχερά παιχνίδια; Καλύτερα μάζευε αποδείξεις!

Βάζουν τους καταναλωτές να μαζεύουν αποδείξεις και θα ανακοινώνουν ποιες χρειάζονται το Δεκέμβριο.

Με... λαχείο στην καλύτερη και με το... Τζόκερ στη χειρότερη περίπτωση, θα μοιάζει η τροποποιημένη διαδικασία συλλογής αποδείξεων από το επόμενο φορολογικό έτος.

Μετά την ιδέα ανταμοιβής με δώρα μέσω κληρώσεων για το μάζεμα αποδείξεων, ακολουθεί το... πρωτότυπο σχέδιο, να ανακοινώνονται το Δεκέμβριο κάθε έτους, αρχής γενομένης από το 2014, από το υπουργείο Οικονομικών, ποιες αποδείξεις θα μετράνε στην Εφορία και ποιες όχι, ενώ οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν κατά τη διάρκεια του έτους ποιες είναι αυτές! Το σχέδιο αυτό, που αναμένεται να κάνει... μπάχαλο την αγορά, αν μπορέσει να εφαρμοστεί, αποκαλύπτει η εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής".

Στη συνέχεια, μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να τις αναγράψουν αναλυτικά στις φορολογικές τους δηλώσεις. Πρόκειται για πρωτοφανή ιδέα, η οποία αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες ως φοροφυγάδες και εν δυνάμει παραβάτες.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο των κινήτρων που εξετάζει επίσης το υπουργείο Οικονομικών είναι είτε η επιστροφή μέρους του καταβληθέντος ΦΠΑ για αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, είτε η επιστροφή μέρους του φόρου εισοδήματος που αναλογεί βάσει του κατώτερου φορολογικού συντελεστή (22%).

Κι όλα αυτά, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί το τέλος της διαδικασίας συλλογής αποδείξεων... Μας περιμένουν πολλά σενάρια ακόμη.