Δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με “Επιχειρηματική Επανεκκίνηση”

Δάνεια επιχειρηματικής ανάπτυξης με ευνοϊκούς όρους παρέχει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις η δράση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ)  “Επιχειρηματική Επανεκκίνηση”, στην οποία συμμετέχει η τράπεζα Alpha Bank.

Στη δράση αυτή μπορούν να ενταχθούν οι οικονομικά βιώσιμες επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας και κάθε σταδίου λειτουργίας, ανεξαρτήτως αν είναι υπό σύσταση, νέες ή υφιστάμενες.

Η δράση περιλαμβάνει δάνειο χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων και κεφάλαιο κινήσεως ειδικού σκοπού, τα οποία θα συνδράμουν αποτελεσματικά την επιχειρηματικότητα, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, όπως:

- Υψηλό ποσό χρηματοδότησης έως 800.000 ευρώ για τα επενδυτικά δάνεια και έως 300.000 ευρώ για τα κεφάλαια κινήσεως ειδικού σκοπού.

- Προνομιακό επιτόκιο μειωμένο κατά 50% από τα ισχύοντα (πλέον εισφοράς του Ν. 128/75, για το μέρος των κεφαλαίων που προέρχεται από την Τράπεζα).

- Ευελιξία αποπληρωμής με χρεολυτική ή τοκοχρεολυτική εξυπηρέτηση και συχνότητα αποπληρωμής που καθορίζεται ανάλογα με το συναλλακτικό κύκλωμα κάθε επιχείρησης.

- Μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, έως 12 έτη για τα επενδυτικά δάνεια και έως 48 μήνες για τα κεφάλαια κινήσεως ειδικού σκοπού.

Ο χαμηλότοκος δανεισμός προκύπτει ως αποτέλεσμα της συνεπενδύσεως κεφαλαίων (1:1) με προνομιακό επιτόκιο από την Alpha Bank και με μηδενικό επιτόκιο από το ΤΕΠΙΧ, για όλη τη διάρκεια του δανείου. Η δράση αυτή έχει συνολικό προϋπολογισμό 550 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 275 εκατ. θα διατεθούν από τις τράπεζες.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.