Στα χέρια των δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης από σήμερα

Στην τσέπη και... τους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταναλωτών επιστρέφεται από σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Για κάθε λίτρο επιστρέφεται στους δικαιούχους 0,28 λεπτά, δηλαδή ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που έχει επιβληθεί στο καύσιμο θέρμανσης.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να πιστωθούν 6,5 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 50.000 δικαιούχων οι οποίοι έχουν καταβάλει τη σχετική αίτηση με τα αναγκαία δικαιολογητικά. Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χ. Θεοχάρης: “στις επόμενες μέρες θα κοιτάξουμε να θέσουμε τη διαδικασία σε τακτική βάση, ώστε όταν τα τιμολόγια ωριμάζουν, δηλ. στις 15 μέρες από ημερομηνία του τιμολογίου που δεν μπορεί να αλλάξει κάτι από τον πρατηριούχο, θα προχωράμε στην πληρωμή των τιμολογίων αυτών”.

Στο σύνολο των αιτήσεων που κατατέθηκαν έχουν εγκριθεί 180.000 και έχουν απορριφθεί άλλες 40.000 καθώς δεν πληρούνται τα κριτήρια, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Προσπάθεια εξεύρεσης λύσης αναζητάται για όσους χάνουν το επίδομα αφού τα εισοδηματικά τους κριτήρια ξεπερνούν το όριο μόλις για μερικά λεπτά του ευρώ.

Συνολικά έχει προβλεφθεί κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 180 εκατ. ευρώ για την επιστροφή φόρου του πετρελαίου θέρμανσης.

Στη διάθεση των καταναλωτών για την υποβολή αιτήσεων, εκτός από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παραμένει και το τηλ. Επικοινωνίας: 210 48 0 3131.