Σκόρδας: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τους δανειολήπτες

Τέσσερις μήνες έχουν περάσει και η κυβέρνηση διαβουλεύεται με την τρόικα για μία αποδεκτή λύση για τους δανειολήπτες, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, γίνονται διαβουλεύσεις και με καταναλωτικές ενώσεις, τράπεζες και δικηγορικούς συλλόγους, ώστε να βρεθεί λύση εφαρμόσιμη και ανακουφιστική.

Όπως τόνισε ο κύριος Σκορδάς “δε λέω ότι δίνουμε συνολική λύση, αλλά προσπαθούμε να δώσουμε μία ουσιαστική λύση στα πλαίσια του εφικτού και αποδεκτού από την ΕΚΤ”.

Παράλληλα ανέφερε, “δεν είπαμε ότι χαρίζουμε, αλλά προσπαθούμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να βρεθεί μία λύση που βοήθα να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες με πρόβλημα”.

Σημείωσε ότι διεθνώς η παραγωγή σιτηρών και δημητριακών έχει πτώση λόγω της ξηρασίας και θα έχει και άλλη πτώση στο μέλλον και αυτό επηρεάζει και την τσέπη των καταναλωτών.

Σε ερώτηση για την ακρίβεια στην αγορά, ειδικά στα τρόφιμα, απάντησε ότι το πρόβλημα είναι η κακή παραγωγή, η οποία εμποδίζει την πτώση των τιμών.