Γλιτώνουν τα κοινόχρηστα όσοι βάλουν φυσικό αέριο

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής των κοινοχρήστων όσοι μένουν σε πολυκατοικίες που διαθέτουν φυσικό αέριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".

Η απαλλαγή θα ισχύσει τόσο για όσους έχουν κάνει εγκατάσταση φυσικού αερίου όσο και γι αυτούς που προτίθεται να εγκαταστήσουν το σχετικό σύστημα.

Στη ρύθμιση προβλέπεται πως όσοι ήδη έχουν εγκαταστήσει αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου στο διαμέρισμά τους, αλλά και όσοι θα εγκαταστήσουν από εδώ και πέρα, δεν θα υποχρεούνται στις κοινόχρηστες χρεώσεις των κεντρικών θερμάνσεων των πολυκατοικιών τους.

Με τη ρύθμιση καταργείται η υφιστάμενη υποχρέωση για έγκριση από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας (50%+1) για την αυτόνομη σύνδεση με φυσικό αέριο διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση, ανεξαρτήτως καυσίμου (πετρελαίου ή φυσικού αερίου).

Σε ότι αφορά το κόστος εγκατάστασης, αυτό κυμαίνεται από 600 έως και 1.500 ευρώ και εκτιμάται ότι ο καταναλωτής αποσβένει γρήγορα τα λεφτά που διαθέσει. Άλλωστε με την τιμή του φυσικού αερίου κοντά στο 0,69 και αυτή του πετρελαίου στο 1,05 είναι εμφανές ότι η επιλογή αερίου είναι σαφώς η ενδεδειγμένη λύση.