Ως τις 2 Ιουνίου οι συγκεντρωτικές για το α’ τρίμηνο του 2014

Μέχρι τις 2 Ιουνίου θα πρέπει να υποβληθούν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών από επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών-πελατών που αφορούν στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αυτό προβλέπει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, με την οποία διευκρινίζεται ότι για το 2014 οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών-πελατών θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους ανά τρίμηνο. Από το το 2015 και μετά, η υποβολή τους θα γίνεται ανά μήνα, όπως αρχικά προβλεπόταν να γίνει και από φέτος.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι συγκεντρωτικές καταστάσεις του δεύτερου τριμήνου θα υποβληθούν ως τις 31 Ιουλίου, για το τρίτο τρίμηνο ως τις 31 Οκτωβρίου και για το τέταρτο τρίμηνο ως τις 2 Φεβρουαρίου 2015.

Στις καταστάσεις πελατών και προμηθευτών περιλαμβάνονται τα εκδοθέντα και ληφθέντα φορολογικά στοιχεία από τα πρόσωπα που έχουν υποχρέωση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων, ανεξάρτητα από τον τρόπο εκδόσεως αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).