Αποκλείει το ενδεχόμενο μειώσεων στις συντάξεις ο Γ. Βρούτσης

Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης μιλώντας στο Σκάϊ, ενώ καθησυχαστικός ήταν και για τις μητέρες με ανήλικα τέκνα.

Ο κ. Βρούτσης είπε πως οι προσαρμογές  στις επικουρικές συντάξεις που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου 2014 θα είναι μικρές, προσθέτοντας πως ήταν αναγκαίες και έγιναν με συντελεστή βιωσιμότητας.

Αποσαφήνισε ακόμη πως στο εξής δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, καθώς πλέον αυτό έχει νοικοκυρευτεί. Ο ίδιος είπε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αλλαγές στο καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης των γυναικών με ανήλικα τέκνα.

Σημειώνεται πως το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει πως οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να ενισχυθεί το συνταξιοδοτικό σύστημα ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και για αυτό τον σκοπό θα ετοιμάσουν σχέδιο ολοκληρωμένης πρότασης σχετικά με τα κύρια σημεία στην περαιτέρω συγχώνευση των ταμείων και την εναρμόνιση των συνεισφορών με τις διαδικασίες πληρωμών μέχρι τον Ιούνιο του 2014.