H πορεία του Γιώργου Κορρέ από το Καλλιμάρμαρο στην εξαγορά από τη Morgan Stanley

H πορεία του Γιώργου Κορρέ από το Καλλιμάρμαρο στην εξαγορά από τη Morgan Stanley

Ξεκίνησε να συνεργάζεται με το φαρμακείο Τζιβανίδη το 1989, σπουδάζοντας παράλληλα στη Φαρμακευτική Αθηνών

Στα χέρια του επενδυτικού σχήματος, North Haven Private Aquity Asia IV, η οποία υπάγεται στον τραπεζικό και επενδυτικό κολοσσό, Morgan Stanley, περνάει η πλειοψηφία των μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ, με τίμημα της τάξεως των 48,3 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Ωστόσο η ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, η οποία ιδρύθηκε το 1996 από το Γιώργο Κορρέ, έχει μακρά πορεία στο χώρο. Κι αυτό γιατί ο ιδρυτής της διέγραψε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα, στο φαρμακείο Τζιβανίδη, στο Καλλιμάρμαρο, το οποίο ήταν και το πρώτο φαρμακείο που διέθετε στο καταναλωτικό κοινό, προϊόντα ομοιοπαθητικής ήδη από τη δεκαετία του 1960 που ιδρύθηκε.

Ο Κορρές ξεκίνησε να συνεργάζεται με το φαρμακείο Τζιβανίδη το 1989, σπουδάζοντας παράλληλα στη Φαρμακευτική Αθηνών. Ο ίδιος οραματιζόταν την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης σειράς φυσικής περιποίησης προσώπου, την οποία κατάφερε να υλοποιήσει όταν ανέλαβε τα ηνία του ιστορικού φαρμακείου, το 1992. Το πρώτο του βήμα ήταν να δημιουργήσει ένα εργαστήριο ομοιοπαθητική,ς βασισμένο στα πρότυπα των αντίστοιχων στο εξωτερικό. Υποβοηθούμενος από την κληρονομιά του φαρμακείου, τη δική του γνώση και κατανόηση πάνω από 3.000 θεραπειών με βότανα και τη δίψα του για την εξεύρεση εναλλακτικών μέσα από τη φύση, άρχισε να κατασκευάζει τις πρώτες φόρμουλες, τις οποίες πρώτα δοκίμαζε στους φίλους του.

Το 1996 γεννήθηκε η ΚΟΡΡΕΣ. Η φιλοσοφία πίσω από τη μάρκα απλή - χρήση φυσικών και /ή πιστοποιημένων οργανικών συστατικών της καλύτερης ποιότητας, προϊόντα φιλικά στην επιδερμίδα, αλλά και στο περιβάλλον, με κλινική αποτελεσματικότητα, προϊόντα τόσο προσιτά ώστε να επιτρέπουν την καθημερινή χρήση αλλά ταυτόχρονα άρτια αισθητικά ώστε να «μας εμπνέουν και να μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι».

Η κρέμα 24ωρης ενυδάτωσης Άγριο Τριαντάφυλλο ήταν το πρώτο προϊόν περιποίησης προσώπου της ΚΟΡΡΕΣ, αποτελώντας ταυτόχρονα παγκόσμια πατέντα. Το 1999 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξαγωγή για τη νεοσύστατη εταιρεία. Όλα άρχισαν από ένα φαρμακείο της Κρήτης. Εκεί, ένας Αμερικανός ανακάλυψε τα προϊόντα της ΚΟΡΡΕΣ κατά τη διάρκεια των διακοπών του, και ζήτησε να τα εξάγει εκτός συνόρων.

Το 2002 εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα ΚΟΡΡΕΣ στο εξωτερικό, στο κέντρο του Chelsea στο Λονδίνο. Οι Άγγλοι έμαθαν να πίνουν ρακόμελο και γεύονται παραδοσιακές μαραθόπιτες φτιαγμένες από τα χέρια της μαμάς Κορρέ. Τα εγκαίνια διακόπηκαν στιγμιαία, όταν η ρακή που ζεσταίνόταν στο πίσω μέρος του καταστήματος πήρε φωτιά. Οι καλεσμένοι νομίζαν ότι πρόκειται για happening και άρχισαν να χειροκροτούν.

Το φαρμακείο του Γιώργου Κορρέ στο Καλλιμάρμαρο, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να παράγει ομοιοπαθητικά προίόντα, ενώ παράλληλα αποτελεί σχολή για όλα τα νέα μέλη της ομάδας ΚΟΡΡΕΣ.