Θυγατρική του ομίλου θα αναλάβει να «τρέξει» το ελληνικό brand του delivery
Με ανακοίνωση του ο όμιλος Vivartia αναφέρει πώς θα ενισχύσει το δίκτυο διανομής της Forky ώστε το menu με την υπογραφή αναγνωρισμένων σεφ και την εγγύηση ποιότητας Forky θα φθάνει σε περισσότερους καταναλωτές χάρη στο δίκτυο διανομής που θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Χθες ανακοινώθηκε η απόκτηση της ελληνικής φίρμας Forky από τον όμιλο της Vivartia. Θυγατρική του ομίλου θα αναλάβει τη δραστηριότητα του γνωστού brand διανομής έτοιμου φαγητού, όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού από τους διαδικτυακούς ιστότοπους των δυο εταιρειών, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Vivartia.
Η Vivartia δραστηριοποιείται ήδη στον κλάδο της εστίασης με τα σήματα Everest, Goody's και Flocafe.
Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην κεντρική ιστοσελίδα της εταιρείας Forky, «το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ανθρώπων για υγιεινές επιλογές, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο χρόνο για μαγείρεμα στο σπίτι μέσα στην εβδομάδα, έχει δημιουργήσει μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά στον ευρύτερο κλάδο της εστίασης. Παρακολουθώντας πολύ στενά αυτές τις εξελίξεις ο όμιλος Vivartia ήθελε από καιρό να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε αυτόν τον κλάδο και έτσι μετά από πολλές συζητήσεις αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Forky θα επανέλθει, χρησιμοποιώντας το δίκτυο διανομής του ομίλου Vivartia, για πολύ γρήγορη ανάπτυξη σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πολλά περισσότερα σημεία διανομής σημαίνει ακόμα καλύτερα επίπεδα εξυπηρέτησης, διατηρώντας πάντα την ποιότητα Forky στο ακέραιο».
Σημειώνεται ότι η Forky ιδρύθηκε το 2014 από τον Μιχάλη Γκόντα και τον Πέτρο Πιτσιλή. Το 2016 εντάχθηκε στο δίκτυο της Endeavor.
Η Forky αποτελεί μια υπηρεσία που παρέχει καθημερινά ισορροπημένη και νόστιμη μεσογειακή διατροφή, μέσω παράδοσης γευμάτων σε 15 λεπτά κατά μέσο όρο, καλύπτοντας τις περισσότερες περιοχές της Αττικής μεσημέρι και βράδυ. Η εταιρεία συνεργάζεται με ταλαντούχους chef με επικεφαλής το Χριστόφορο Πέσκια καθώς και το Στέλιο Παρλιάρο για τα επιδόρπια, προκειμένου να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα γευστικά και ποιοτικά. Με τη χρήση της τεχνολογίας κάνει την καθημερινή παραγγελία φαγητού πολύ εύκολη και γρήγορη μέσω του website και της εφαρμογής για κινητές συσκευές. Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 200.000 παραγγελίες και απασχολεί περί τους 120 εργαζόμενους.