H Singapore Airlines αγοράζει 39 αεροπλάνα από τη Boeing

H Singapore Airlines αγοράζει 39 αεροπλάνα από τη Boeing

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του στόλου της

Η Singapore Airlines (SIA) προχώρησε σε υπογραφή συμφωνίας με τη Boeing για την παραγγελία είκοσι (20) αεροσκαφών 777-9 και δεκαεννέα (19) αεροσκαφών 787-10, στο πλαίσιο περαιτέρω αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του στόλου της κατά την επόμενη δεκαετία.

Η συμφωνία υπογράφηκε στις 23 Οκτωβρίου (βάσει ζώνη ώρας ΗΠΑ) στο Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια τελετής και παρουσία του Προέδρου της Αμερικής, Donald Trump, και του Πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης, Lee Hsien Loong. Η υπογραφή αυτή οριστικοποιεί τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί το Φεβρουάριο 2017 με τη μορφή επιστολής προθέσεων.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς SIA ο Διευθύνων Σύμβουλος, Goh Choon Phong, και ο Πρόεδρος, Peter Seah. Από πλευράς Boeing ο Kevin McAllister, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes, και ο Dinesh Keskar, Αντιπρόεδρος, Asia Pacific & India Sales της Boeing Commercial Airplanes.

Η συμφωνία αγοράς περιλαμβάνει 39 οριστικές παραγγελίες, καθώς και δικαίωμα έξι εναλλακτικών για κάθε τύπο αεροσκάφους, το οποίο αν εξασκηθεί, διευρύνει τη συμφωνία σε 51 αεροσκάφη. Οι οριστικές παραγγελίες αποτιμώνται σε 13,8 δισεκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια, βάσει των τιμών καταλόγου που έχει δημοσιεύσει η Boeing.