Tι αναμένεται να συμβεί σήμερα στο διαγωνισμό για το Athens Ledra

Tι αναμένεται να συμβεί σήμερα στο διαγωνισμό για το Athens Ledra

Παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το τίμημα ακόμη υψηλό

Tο απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο πέμπτος πλειστηριασμός από την τράπεζα Alpha Bank για το ξενοδοχείο Athens Ledra. Ωστόσο η διαδικασία φαίνεται να συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες αίσιας έκβασης για την είσοδο νέου ιδιοκτήτη, παρά τη μείωση του τιμήματος στα 33,4 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον φέρεται να έχει δείξει ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα, Θεόδωρος Δουζόγλου, που έχει σημειώσει μπαράζ επενδύσεων από το 2015 έως και σήμερα με πιο αξιοσημείωτες αυτές του ξενοδοχείου Πεντελικόν στην Κηφισιά και Λητώ στη Μύκονο.

Πληροφορίες ανέφεραν πάντως ότι έως και το βράδυ της Τρίτης υπήρξε μόλις μια προσφορά από ενδιαφερόμενο επενδυτή χωρίς να γίνει γνωστή η ταυτότητά του .

Παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το τίμημα ακόμη υψηλό, αναφέροντας πως μόνο αν πέσει κοντά στα 20-25 εκατ. ευρώ θα υπάρξει σοβαρή προσφορά. Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά για σήμερα, χωρίς κανείς να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει ακόμα και θετική έκβαση των πραγμάτων.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων έχουν ακουστεί τα ονόματα ομίλων Διβάνη και Δασκαλαντωνάκη, όσο και διεθνείς παίχτες, όπως η ξενοδοχειακή αλυσίδα Mövenpick Hotels & Resorts.

Εάν δεν προκύψει κάτι θετικό από τη σημερινή διαδικασία το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει και νέος πλειστηριασμός, με ακόμη πιο χαμηλό τίμημα.

Αυτή τη στιγμή πάντως υπολογίζεται ότι απαιτούνται τουλάχισοτν 10 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων από τον επόμενο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.