ΑΒ Βασιλόπουλος : Εξαγορά της αλυσίδας Key Food στη Χίο

Μαίνεται ολοένα και πιο εντεινόμενος ο πόλεμος στον κλάδο των super market, με τις μεγάλες αλυσίδες να έχουν βάλει στο στόχαστρο δίκτυα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα διευρύνουν το συντομότερο δυνατό τα μερίδιά τους. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε την ενίσχυση της παρουσίας της στο Βόρειο Αιγαίο, με την υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς τεσσάρων καταστημάτων και ενός κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας από την Key Food στη Χίο.

Με αυτή την κίνηση, η εταιρεία εγκαινιάζει την παρουσία της στο νησί και προσθέτει 118 εργαζόμενους στο δυναμικό της. 

Από τα τέσσερα νέα καταστήματα, τα τρία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Το πρώτο, επί της οδού Φ. Πασπάτη 9Ε,  διαθέτει 640 τ.μ. χώρο πώλησης και υπαίθριο πάρκινγκ, το δεύτερο, επί της Ελ. Βενιζέλου 38, μετά την ανακαίνισή του το 2013, διαθέτει 340 τ.μ. χώρο πώλησης, και το τρίτο, επί Γ. Βερίτη 78β, με 960 τμ χώρο πώλησης και υπαίθριο πάρκινγκ 90 θέσεων. Το τέταρτο κατάστημα με 150 τ.μ. χώρο πώλησης, βρίσκεται 3 χλμ από την πόλη της Χίου, στην περιοχή Βροντάδο.

Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο της ΑΒ Βασιλόπουλος για φέτος, που έχει στόχο να αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ σε καθαρές πωλήσεις.