Με στόχο να διευρύνει την παρουσία της στο χώρο των τροφίμων και να ενισχύσει το καλάθι των εξαγωγικών προϊόντων της και τη συνδυασμένη προώθησή τους, η Μινέρβα προχώρησε στην εξαγορά των προϊόντων ΤΟΠ από την Pernod Ricard Hellas.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ελαιουργικής εταιρείας, "Η εξαγορά της μονάδας παραγωγής και του εμπορικού σήματος ξύδι ΤΟΠ από την Pernod Ricard Hellas ΑΒΕΕ αποτελεί στρατηγική επιλογή της Mινέρβα, που συμβάλλει στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη αγορά των τροφίμων".
Τα προϊόντα ΤΟΠ έχουν μια ιστορία ποιότητας, που ξεκινάει από το 1935 στον Πειραιά και φτάνει έως σήμερα, με διάφορους τύπους ξυδιού, όπως ξύδι από κόκκινο ή λευκό κρασί, από μήλα ή με εστραγκόν, ξύδι Βαλσάμικο κ.α. Από το 1990, τα προϊόντα ΤΟΠ αποτελούν μέρος της εταιρίας Pernod Ricard, και παράγονται σε μονάδα παραγωγής στον Πειραιά, όπου απασχολούνται 11 εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Μπούρα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mινέρβα ΑΕ, "Τα προϊόντα ΤΟΠ αποτελούν ιστορικά και αγαπημένα προϊόντα της ελληνικής οικογένειας. Είμαστε υπερήφανοι να τα υποδεχθούμε στη δική μας μεγάλη οικογένεια, και να συνεχίσουμε την ποιότητα και την παράδοση, με τις ίδιες αξίες των δημιουργών που διακατέχουν και τη δική μας πορεία. Το brand ΤΟΠ είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που θα ενισχύσει το καλάθι των δικών μας προϊόντων, τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά".
Ο κ. Christophe Lemarié, Διευθύνων Σύμβουλος της Pernod Ricard Hellas, σημειώνει ότι "το "TOP" είναι μια σημαντική ελληνική μάρκα, την οποία η εταιρία είναι πολύ περήφανη που κατείχε και ανέπτυξε για σχεδόν 25 χρόνια. Ωστόσο, η στρατηγική της Pernod Ricard είναι να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά. Η πώληση του TOP Ξύδι στη Mινέρβα ΑΕ είναι μέρος αυτής της στρατηγικής, ενώ την ίδια στιγμή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για TOP Ξύδι και την ομάδα του, για να βρει ένα σπίτι σε μία διεθνώς αναγνωρισμένη και αξιόπιστη ελληνική εταιρία».