Τέλος τα έντυπα έγγραφα στις πτήσεις – Έρχονται τα iPad !

Τα έντυπα έγγραφα πτήσης αποτελούν σταδιακά παρελθόν για τις αερομεταφορές. 

Την αρχή κάνει η TNT Airways, θυγατρική αεροπορική εταιρεία της ΤΝΤ, που ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει όλα τα έντυπα έγγραφα πτήσης στο πιλοτήριο, στον παγκόσμιο στόλο των 50 αεροσκαφών, που διαθέτει.

Για το σκοπό αυτό, πήρε έγκριση από τη Βελγική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε τα πληρώματά της να χρησιμοποιούν iPad Air tablets, ως ηλεκτρονικές τσάντες πτήσης.

"Η TNT Airways είναι μία από τις πρώτες εμπορικές αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, η οποία λαμβάνει άδεια για τη λειτουργία πιλοτηρίου χωρίς τη χρήση χαρτιού. Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει τη δέσμευση της TNT στην καινοτομία και την ασφάλεια", δήλωσε ο Martin Sodergard, Managing Director Network Operations της TNT.

Παράλληλα η TNT εγκαινιάζει μία νέα σύνδεση μεταξύ της Βενετίας και του αεροπορικού κόμβου της Λιέγης στο Βέλγιο, με αεροσκάφος τύπου B737-400 και συχνότητα 5 δρομολόγια εβδομαδιαίως.
Σύμφωνα με την εταιρεία, "Η προσθήκη της Βενετίας στο διεθνές εναέριο δίκτυο της TNT θα ωφελήσει τους εξαγωγείς και τους εισαγωγείς, οι οποίοι έχουν εμπορικές συναλλαγές με τη βορειοανατολική Ιταλία και οι οποίοι χρειάζονται εγγυημένη παράδοση την επόμενη μέρα, ευελιξία και παραλαβή αργά μέσα στην ημέρα".