Μινέρβα: Λάδι, φέτα και τυροκομικά ανέβασαν εξαγωγές και μερίδιο

Η προσθήκη των νέων προϊόντων της στο καλάθι των εξαγωγών της, μαζί με το ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με νέες στρατηγικές προώθησης των προϊόντων της και συνεργασίες, οδήγησαν τις εξαγωγές της Μινέρβα ανοδικά κατά 25%, με ταυτόχρονη αύξηση των μεριδίων αγοράς, για την οικονομική χρήση 1η Ιουνίου 2013 - 31 Μαΐου 2014. 

Πλέον, η εξαγωγική δραστηριότητα αποτελεί το 9% του τζίρου της (7 εκατομμύρια ευρώ), ποσοστό αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το 6% της προηγούμενης διετίας. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας : 

Κατά την οικονομική χρήση, που έληξε στις 31 Μαΐου 2014, η εταιρία παρουσίασε μικρή αύξηση των προ φόρων αποτελεσμάτων στα 698.000 ευρώ, ενώ βελτίωσε το καθαρό περιθώριο επί του τζίρου στο 0,92% έναντι του 0,90% της προηγούμενης χρήσης.

"Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στη χώρα, αλλά και στην παγκόσμια αγορά, η βελτίωση της κερδοφορίας κρίνεται ικανοποιητική, και έρχεται ως αποτέλεσμα της προσπάθειας συγκράτησης στα κόστη παραγωγής και στα έξοδα. 

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 75,8 εκατ. ευρώ, ελαφρά μειωμένος έναντι της προηγούμενης περιόδου. Η μικρή μείωση των πωλήσεων σε αξία είναι συνέπεια της πολιτικής της εταιρίας προς όφελος του καταναλωτή, με έμφαση σε διατήρηση προσιτών τιμών και συνεχείς προωθητικές ενέργειες.

Η εταιρία δίνει έμφαση σε νέες αγορές και δημιουργία νέων προϊόντων, όπως η διεύρυνση της γκάμας στα τυροκομικά προϊόντα, γραβιέρα, κατσικίσιο τυρί, φέτα. Παράλληλα, συνεχίζει την επενδυτική της δράση στις μονάδες στο Σχηματάρι, τα Ιωάννινα και την Ανδραβίδα, με επενδύσεις εκσυγχρονισμού και αύξησης της παραγωγικότητας, καθώς και επενδύσεις νέων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, που ανέρχονται συνολικά στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως".