Οι Γάλλοι ψηφίζουν ελληνικά – και όχι μόνο – ψάρια

Το ενδιαφέρον τους για τη νέα ιχθυαγορά στο Ρέντη, και συγκεκριμένα για την κατασκευή και διαχείρισή της μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα - τα γνωστά ΣΔΙΤ - έχουν εκδηλώσει εκπρόσωποι γαλλικού επενδυτικού ομίλου, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Το έργο ΣΔΙΤ αφορά στην ανέγερση της πρώτης ολοκληρωμένης κτιριακής εγκατάστασης ιχθυαγοράς, περίπου 43 καταστημάτων, 11.000 τ.μ., στην Ελλάδα. Η σύμπραξη του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) με τον ιδιώτη φορέα θα έχει ως αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση/διαχείριση της ιχθυαγοράς για 25 χρόνια.

Στον ΟΚΑΑ θεωρούν πως μέσω αυτής της διαδικασίας, θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός, μέσα από σύγχρονες συνθήκες άσκησης του χονδρεμπορίου, θα μετακινηθούν περισσότερα από 200 εκ. ευρώ εμπορικών κεφαλαίων κάτω από ένα ενιαίο διοικητικό σχήμα, και θα επενδυθούν στην ιδιωτική οικονομία περί τα 13 εκ. ευρώ, μέσω των έργων υποδομής.

Στόχος της διοίκησης του ΟΚΑΑ αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι ο σχετικός διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του έτους.

Πρόκειται για τη δημιουργία της πρώτης ιχθυαγοράς χονδρικής στην Ελλάδα εντός της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών.
Θα δημιουργηθεί στην Αθήνα η κεντρική ιχθυαγορά, δίπλα στην υφιστάμενη κρεαταγορά και λαχαναγορά, διαμορφώνοντας έτσι το πρώτο και μεγαλύτερο διατροφικό πάρκο στην Ελλάδα.