Με επιτυχία περνά τα stress tests και η Alpha Bank

Η μοναδική ελληνική τράπεζα που περνά τα Stress Tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χωρίς καν να υπολογίζει τις ενέργειες που πραγματοποίησε εντός του 2014 είναι η Alpha Bank.

Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, πέραν της επιτυχίας στην άσκηση, η Alpha Bank έχει επιπλέον κεφαλαιακό πλεόνασμα ανάμεσα στο 1,2 και τα 3,1 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, "ολοκληρώνει με επιτυχία τη Συνολική Αξιολόγηση (Comprehensive Assessment - "CA") 2014 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) υπερβαίνοντας τα ελάχιστα όρια 5,5% και 8% του Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1), στο δυσμενές και στο βασικό σενάριο, τόσο υπό την παραδοχή του στατικού όσο και του δυναμικού Iσολογισμού, με ασφαλές κεφαλαιακό πλεόνασμα μεταξύ 1,3 δισ. ευρώ και 3,1 δισ. ευρώ"

Σημειώνεται επίσης ότι "Οι πρόσθετες ενέργειες που δεν περιλαμβάνονται στο στατικό δυσμενές σενάριο παρέχουν επιπρόσθετο κεφαλαιακό πλεόνασμα ως εξής:

i. 50 μ.β. από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο 2014 και την ακόλουθη αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου, που ενισχύουν περαιτέρω την ποιότητα των κεφαλαίων της Τραπέζης.

ii. 204 μ.β. θετική επίπτωση από την εφαρμογή του Ν. 4302/2014 σχετικά με τον μετασχηματισμό των Αναβαλλομένων Φορολογικών Απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών ("DTAs") σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Ελληνικού Δημοσίου".