MEΒΓΑΛ : Εισπράττει ένα στα τέσσερα ευρώ από εξαγωγές

Με ένα στα τέσσερα ευρώ, που εισπράττει, να προέρχονται πλέον από εξαγωγές στο εννιάμηνο της φετινής χρονιάς, η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ έχει ρίξει το βάρος της στην εξωστρέφεια, με στόχο την ευρύτερη δυνατή διείσδυσή της σε νέες αγορές, αλλά και σε ξένες αλυσίδες του λιανεμπορίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι εξαγωγές της ξεπερνούν ποσοστιαία το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της. Αναλυτικότερα :

Οι εξαγωγές στο εννιάμηνο είναι αυξημένες κατά 5%, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Ειδικότερα, καταγράφεται μεγάλη άνοδος στις εξαγωγές στραγγιστού γιαουρτιού σε ποσοστό της τάξης του 32,2%, σε σύγκριση με πέρσι, ενώ και γενικά οι εξαγωγές γιαουρτιού είναι διευρυμένες κατά 30,4%.
Ειδικά στο λευκό στραγγιστό γιαούρτι, οι εξαγωγές στο οκτάμηνο είναι αυξημένες κατά 57,4% σε καθαρή αξία και κατά 54,2% σε κιλά.

ΠΟΥ ΕΞΑΓΕΙ Η ΜΕΒΓΑΛ

Η εταιρεία εξάγει σε 32 χώρες, και στις πέντε ηπείρους. Μεταξύ άλλων σε Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία και Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία.
Η τελευταία συμφωνία, που έκλεισε, είναι για διάθεση των προϊόντων της στη Σερβία.
Επιπλέον, η ΜΕΒΓΑΛ πουλάει φέτα και γιαούρτι στη Νορβηγία και ευρύτερα στη Σκανδιναβία.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΒΓΑΛ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, όπως ASDA, SPAR (Ιταλία, Αυστρία), AUCHAN (Γαλλία), Metro (Γερμανία, Ισπανία), REWE (Γερμανία), ICA (Νορβηγία, Σουηδία και Δανία), DANSK GROUP (Σκανδιναβία), COSTCO (Αμερική, Αγγλία και Ιαπωνία) και EL CORTE INGLES (Ισπανία και Πορτογαλία). Για πολλές εξ αυτών, η ΜΕΒΓΑΛ παράγει προϊόντα private label.