Το γάλα φέρνει πιο κοντά ΙΟΝ και ΚΡΙ ΚΡΙ

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

Την περασμένη Παρασκευή, ο Πάνος Τσινάβος της ΚΡΙ ΚΡΙ δήλωνε – κατά την παρουσίαση του νέου εργοστασίου της εισηγμένης, στις Σέρρες – ότι πιστεύει πολύ στις συνέργειες και στις συνεργασίες, και όχι στις εξαγορές, οι οποίες "9 στις 10 αποτυγχάνουν, λόγω διαφορετικών αντιλήψεων μεταξύ των επιχειρηματιών".

Η αναφορά του αυτή – μετά από σχετική ερώτηση, βέβαια – δεν ήταν τυχαία. Έκρυβε το έντονο ενδιαφέρον του για την περαιτέρω διεύρυνση μιας συνεργασίας, που ήδη τρέχει με μεγάλη επιτυχία.

Η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την – επίσης ελληνική – βιομηχανία σοκολάτας ΙΟΝ, στο κομμάτι του παγωτού, πουλώντας στα ψυγεία της ξυλάκια με σοκολάτα γάλακτος, με σοκολάτα αμυγδάλου και με noisetta, αλλά και στο γιαούρτι, με παρασκευάσματα για παιδιά.

"Οι δύο εταιρείες είναι αμιγώς ελληνικές και έχουν μεγάλη διείσδυση στο ελληνικό κοινό και, με δεδομένη τη μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία, θα μπορούσαν να διευρύνουν τις δουλειές τους, παράγοντας – για παράδειγμα – γάλα ΚΡΙ ΚΡΙ με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ", σχολιάζει με νόημα στο news.gr στέλεχος μιας εκ των δύο εταιρειών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι πρώτες συζητήσεις έχουν ήδη γίνει, χωρίς να έχουν ακόμα καταλήξει σε οριστική συμφωνία. Τονίζουν, μάλιστα, ότι μπορεί στη παρουσίαση της νέας μονάδας να είχαν κληθεί στελέχη από πολλές συνεργαζόμενες εταιρείες, η παρουσία όμως από πλευράς ΙΟΝ ανθρώπων εκ της ηγετικής ομάδας μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα. Όχι απαραίτητα στο ότι έγιναν σχετικές συζητήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά σίγουρα στο κομμάτι της σημειολογίας για το μέλλον της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα, πάντα, με τους εμπνευστές αυτής της ιδέας, εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο προϊόν θα μπορέσει να χτυπήσει δυνατά τον ανταγωνισμό και τα προϊόντα, που είναι εδραιωμένα στην αγορά.

Διαβάστε ακόμα : ΚΡΙ – ΚΡΙ : Από τις στάχτες... κατακτητής Άγγλων και Ρώσων