Τρ. Κύπρου : Έσοδα 95 εκατ. ευρώ από πώληση στη Ρουμανία

Το ποσό των 95 εκατομμυρίων ευρώ έβαλε στα ταμεία της η Τράπεζα Κύπρου, προχωρώντας στην ολοκλήρωση της πώλησης περιουσιακών στοιχείων, τα οποία σχετίζονται με τη Societatea Companiilor Hoteliere Grand S.R.L. ("GHES"), εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που συστάθηκε στη Ρουμανία και την ιδιοκτήτρια του JW Marriott Bucharest Grand Hotel στην STRABAG SE, που συστάθηκε στην Αυστρία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα από την πώληση θα ενισχύσουν τη ρευστότητα της Τράπεζας. Η λογιστική ζημιά από την πώληση ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ, αλλά προκύπτει θετική επίπτωση ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ στην κεφαλαιακή βάση του Συγκροτήματος, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση στα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία.

Η πώληση εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για επικέντρωσή του σε κύριες αγορές και την πώληση μη κύριων δραστηριοτήτων, με την πώληση να υλοποιείται χρονικά όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης. Είναι επίσης εναρμονισμένη με την απόφαση του Συγκροτήματος να περιορίσει σταδιακά την παρουσία του στη Ρουμανία και τελικά να εξέλθει από την αγορά της χώρας.