ΕΥΔΑΠ για εξαγορά ΕΥΑΘ : Εξετάζουμε διάφορες στρατηγικές επιλογές

Στο πλαίσιο του επενδυτικού και επιχειρηματικού σχεδίου, η ΕΥΔΑΠ εξετάζει διάφορες στρατηγικές επιλογές, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, μετά από σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή δημοσιεύματα, που μιλούν για πιθανή εξαγορά μετοχών της ΕΥΑΘ από την ΕΥΔΑΠ.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "όσον αφορά στα εν λόγω δημοσιεύματα, η διερεύνηση ενός τέτοιου εγχειρήματος αφορά προεχόντως στο βασικό μέτοχο της Εταιρείας, ο οποίος εξετάζει την καλύτερη δυνατή στρατηγική επιλογή και από τον οποίο η ΕΥΔΑΠ θα λάβει σχετικές κατευθύνσεις, γιατί, όπως και στα δημοσιεύματα αυτά αναφέρεται, ο όλος σχεδιασμός ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.
Επομένως, η Εταιρεία γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι μέχρι σήμερα δεν τελεί σε γνώση της ορισμένη απόφαση ή κατεύθυνση μεταξύ των στρατηγικών επιλογών που εξετάζονται.

Σε κάθε περίπτωση, απώτερος στόχος της ΕΥΔΑΠ είναι η συνεχής ενδυνάμωση της εταιρείας και η κερδοφόρα ανάπτυξή της, προς όφελος των πελατών, του βασικού της μετόχου που είναι το Ελληνικό Δημόσιο, των λοιπών μετόχων της και των εργαζομένων της.

Η παρούσα δημοσιοποιείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών".